FacebookTwitterYoutubeFeed

Održana tribina Aktiva žena JS o problemima dece sa smetnjama u razvoju

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

U organizaciji Aktiva žena GrO JS, održana je tribina pod nazivom „Problemi dece sa smetnjama u razvoju: da li je obrazovanje dostupno svakome?“.

Ovom tribinom  obeležen je  Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ustanovljen 3. decembra 1992. godine od strane Generalne skupštine UN.

Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva.  O značaju tribine govorila je Vesna Stanković, psiholog, iz lokalnog inkluzivnog centra „Pozitiv“ Vranje.

Cilj ovogodišnje tribine je da se javnost informiše sa kakvim se problemima susreću deca sa invaliditetom tokom redovnog školovanja i da se pronađu moguća rešenja.

Ogranizator je Aktiv žena GrO Jedinstvene Srbije Vranje koji, među svojim najvažnijim zadacima, izdvaja brigu o položaju osoba sa invaliditetom, kao i podršku inicijativi za izmene Zakona u pogledu izjednačavanja statusa roditelj-negovatelj.

Na tribini su učestvovatli:  Vesna Stanković, psiholog, iz lokalnog inkluzivnog centra „Pozitiv“ Vranje, Srđan Veselinović, profesor, predstavnik udruženja „Sreća“ iz Novog Sada, Tanja Anđelković, predstavnica udruženja roditelja dece sa invaliditetom „Roditeljstvo plus“ iz Vranja, Danijela Savić iz udruženja „Govori glasno“ iz Vranja i Marko Zlatanović, mladić koji je uprkos svom invaliditetu sa uspehom završio studije ekonomije i sada radi u Gradskoj upravi Vranje.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji