FacebookTwitterYoutubeFeed

U toku 18. sednica Skupštine grada

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Odbornici Skupštine grada usvojili su predlog Odluke o prestanku mandata odbornika, dr Slavice Sotirović, koja je na to mesto podnela ostavku.

Na predlog predsednika Skupštine grada dr Dejana Tričkovića za zamenika sekretara Skupštine grada postavljena je Irena Jovanović, diplomirana pravnica iz Vranja. Odbornici su na današnjoj sednici usvojili i predloge Odluka o promeni Statuta grada Vranja i Poslovnika Skupštine grada.

O razlozima za izmene i dopune Odluke o budžetu grada Vranja za ovu godinu, koje su odbornici prihvatili, govorio je gradski većnik Ivan Stanković. ,, Morali smo da obezbedimo nesmetano funkcionisanje sistema lokalne samouprave bez rada u zastoju budžetskih korisnika. Podsetiću vas da smo imali neplanirane izdatke po izvršnim sudskim presudama, koje smo morali da izmirimo. S druge strane, sproveli smo mere štednje i usvojili program za povećanje prihodne strane budžeta, što je dovelo do pozitivnih efekata. Fokusirali smo se na kapitalne investicije, koje će dovesti do otvaranja novih radnih mesta. Razlozi za izmenu Odluke o budžetu je uključenje Sportske hale u budžetski sistem grada Vranja i primena preporuka datih od strane Državne revizorske institucije", naglasio je Stanković.

Većinom glasova usvojene su i izmene i dopune Odluka o lokalnim komunalnim taksama, lokalnim administrativnim taksama i o boravišnoj taksi, kao i Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji