FacebookTwitterYoutubeFeed

DJB: Vranjske deo kulturne baštine Vranja

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Gradski odbor Dosta je bilo, takođe se oglasio povodom slučaja Vranjskih.

Novine “Vranjske” kao i portal Vranjske prema saopštenju redakcije i vlasnika Vukašina Obradovića prestale su da postoje. Prema rečima gospodina Obradovića, gašenje lista je posledica finansijskih i političkih pritisaka.

Vlade Republike Srbije u svom saopstenju navodi da o finansijskim pritiscima nema ni govora i da se finansiranje medija odvija kroz takozvane “medijske konkurse”.

Ovakav nacin finansiranja pretvorio se u instrument za favorizovanje takozvanih “režimskih medija”. Zakon o javnom informisanju i medijima ostaje samo prazno slovo na papiru. Osim karikiranja pomenutog Zakona, vlast prilikom obracunavanja sa političkim neistomišljenicima krši jednu od osnovnih sloboda, slobodu medija i na taj način direktno krši Ustav Republike Srbije.

Gradski odbor Dosta je bilo Vranje oštro ošuđuje sve vidove pritisaka na medije i medijske kuće, kao i favorizovanje medija bliskih vlasti.

Novine”Vranjske” sa svojom dugom tradicijom više od dve decenije deo su kulturne baštine grada Vranja i moraju biti zaštićeni od partija, režimskih uticaja i preferencija!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji