FacebookTwitterYoutubeFeed

Dveri : Šta povezuje Pink i Novine Vranjske ?

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Protest Dveri i Zdrave Srbije ispred TV PINK, Vlade Srbije, Predsedništva i RTS bio je, između ostalog, značajan i po tome što je u potpunosti ogolio medijsku i političku scenu Srbije i pokazao kako funkcioniše sistem vlasti i medijski mrak pod kojim živimo.

Evo nekoliko osnovnih zaključaka:

1. Gotovo svi mediji u Srbiji preneli su isfabrikovanu vest sa TV PINK o prebijanju novinarki i ova izmišljena i montirana vest TV PINK skoro svima je bila jedina informacija sa protesta.

2. Retko ko iz medija se pozvao na izveštavanje svog novinara sa terena, iako je većina medijskih redakcija imala svoje izveštače sa sva četiri mesta protesta, koji je - bez ikakvih incidenata - trajao ukupno šest sati.

3. Gotovo niko iz medija koji su preneli nametnutu vest sa TV PINK nije pozvao nikoga iz Dveri kao organizatora protesta da čuje i drugu stranu.

4. Ne samo da je TV PINK napravio vanrednu emisiju posvećenu isključivo napadu na Dveri pod nazivom „Zveri iz Dveriˮ, koja je uživo trajala više od pet sati, već su se u medijsku histeriju protiv Dveri uključile apsolutno sve snage vladajućeg režima.

5. Iz izveštavanja medija se uopšte ne vidi šta je bila tema našeg protesnog skupa, ko je sve govorio, kakvi su zahtevi izneti i da na protestu - koji je na četiri lokacije i uz protestnu šetnju centralnim beogradskim ulicama trajao punih šest sati - nije zabeležen niti jedan incident.

Sve ovo zgodno dođe da se medijski sakrije režimski ulazak u vlast sa ratnim zločincima na KiM, lažna vest da je Putin podržao Srpsku listu i saradnju sa šiptarskim teroristima, organizacija već druge gej parade u Beogradu ove godine, istina o onome što su na protestu pričali radnički lideri iz Vranja, Niša, Aranđelovca i Beograda, ojađeni u pljačkaškim privatizacijama za koje još uvek niko nije odgovarao.

I dok se sluge režima utrkuju u osuđivanju navodnih napada, šire mržnju prema organizatorima skupa, nazivajući ih "zverima" i "fašistima", traže zabranu i hapšenje lidera, u Vranju je pritisak i istinsko nasilje nad novinarima koji odbijaju da "kleknu" dostigao vrhunac i doveo do štrajka glađu vlasnika i dugogodišnjeg urednika Novina Vranjskih, Vukašina Obradovića.

Dveri i Vranjske nikada nisu bile na istoj ideološkoj frekvenciji, nikada nam taj list nije bio naklonjen i nemamo nikavog razloga da ih branimo. Međutim, iako je uređivačka politika Vranjskih uvek bila ideološki profilisana, nikada nije bila stranački pristrasna, i kritički se odnosila prema svim negativnim pojavama na lokalnoj političkoj sceni.

Tu razliku je ipak teško objasniti ideološki nepismenim ljudima koji su u politici iz golog interesa i za koje je svako ko se ne slaže sa njihovom kriminogenom i nakaradnom politikom, smrtni neprijatelj, a koji su, na žalost, u Vranju na vlasti.

Vukašin Obradović i Gordana Uzelac predstavljaju paradigmu srpske medijske scene. Novinari koji lako "kleknu" i još lakše, po potrebi, padnu, miljenici su režima. Dok leže u bolnici glumeći žrtve dobijaju predsedničke vizite. Oni koji ne žele da budu deo predstave, i koji smatraju da je uloga medija još uvek informisanje, a ne zaluđivanje i zaglupljivanje građana, na bilo koji način moraju biti naterani da pokleknu.

Pritisci na vlasnike kioska da pokrivaju Kurir drugim novinama, pritisci na oglašivače da povuku oglase iz Vranjskih i višemesečne inspekcije u istim, predstavljaju metode koji u Srbiji nisu viđene još od vremena kad je današnji predsednik bio ministar informisanja. I to je pravo nasilje nad medijima i slobodom izveštavanja koje treba da bude tema danas u Srbiji. A ne glumatanje i režirane predstave drogiranih dirigenata.

Zbog svega toga Srpski pokret Dveri pruža punu podršku borbi Vukašina Obradovića i pored svih razlika naših političkih stavova. Ne moramo svi da mislimo isto, ali moramo svi imati pravo i slobodu da to svoje mišljenje iskažemo. Kao što je za Aleksandra Vučića odbrana TV PINK pitanje odbrane vlasti, tako je i odbrana retkih slobodnih medija ključno pitanje u oslobađanju Srbije od diktature SNS-a i njenog predsednika.

Informativna služba GO Dveri Vranje

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji