FacebookTwitterYoutubeFeed

DS: Diktatura na delu,vlast gasi neposlusne medije

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju, poslao je saopštenje povodom gašenja „Novina Vranjskih“.

Prenosimo saopštenje u celosti: 

Gašenje ''Novina Vranjskih'' posle 23 godine rada direktna su posledica pogubne politike lokalne vlasti u prethodnih godinu dana. Nakon svih afera u tom periodu, vrhunac licemerja je ovogodišnja podela sredstava na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja u Vranju. Tako jedini štampani list u Vranju, nedeljnik koji je preživeo sve dosadašnje vlasti i režime, nije preživeo SNS vladavinu.

Projekat Vranjskih (o Bori Stankoviću) koji je resorno ministarstvo podržalo, u Vranju nije naišao na razumevanje i nije dobio sredstva na konkursu. Ostaje nejasno hoće li sada javne pozive, konkurse i oglase objavljivati na TV Zona plus (kojoj su dodelili tri puta veća sredstva nego Vranjskim, iako se ne vidi u Vranju), sa ciljem da se ne vide i ne čuju.

Jasno je da je cilj bio ubiti jedini medij koji ne izveštava isključivo afirmativno o lokalnim moćnicima, otkiva afere (poput odlaska gradonačelnika na letovanje službenim kolima, proslava na dan ''Oluje'' i neposrednu po formiranju kosovskih vlasti uz podršku SNS-a, požar od vatrometa u Vranjskoj Banji...). Primera je mnogo, ne mogu se nabrojati.

Vranje ostaje bez jedinih novina, demokratija bez glasa, diktatura je na delu.

Demokratska stranka se nije uvek slagala sa tekstovima objavljenim u ''Vranjskim'' u prethodne 23 godine ali je odlučna u nameri da podrži odbranu demokratije, prava na javno izgovorenu reč i drugačije mišljenje. Zato dajemo punu podršku Vukašinu Obradoviću da istraje u svojoj borbi, iako ozbiljno brinemo za njegovo zdravlje.

Podsećamo, ničija nije do veka gorela, kaže naš narod.

Lokalni izbori su sve bliži i sa nestrpljenjem ih očekujemo. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji