FacebookTwitterYoutubeFeed

Dveri protestvuju protiv Vučićeve vlasti

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

U našu redakciju stiglo saopštenje Srpskog pokreta Dveri iz Vranja, koje vam prenosimo u celosti.

Ovako više ne može. Pod aktuelnom vlašću svi postajemo jeftina radna snaga i socijalni slučajevi. Svi zdravstveni i prosvetni radnici, svi policajci i vojnici, poniženi su. Svi penzioneri, zaposleni u javnom sektoru, bankarski klijenti - opljačkani su. Seljaci, poljoprivreda i selo su zaboravljeni. Radnici rade kod stranih gazdi za minimalac i bez ikakvih radničkih prava. Domaći tajkuni još uvek su na slobodi, kao i političari koji su nas uništili i opljačkali. Sve priče SNS bile su propaganda i laž. Nećemo izdaju Kosova i Metohije. Nećemo Vučićeve slike u našim ambasadama, kasarnama i školama. Nećemo predsednika države koji je pokrao izbore i već šest godina ne sme da izađe na TV duel. Nećemo više da živimo u medijskom mraku. Zato krećemo u marš za Beograd, marš slobode i pravde, marš za sve koji su socijalno i pravno ugroženi pod vlašću, marš u ime svih radnika i seljaka, marš u ime Srba sa Kosova i Metohije koji su ostavljeni na milost i nemilost šiptarske vlasti, marš za bolji život svih naših porodica.

Cilj našeg marša je RTS koji mora biti oslobođen. RTS svako veče mora da ima političku emisiju u kojoj će se sučeljavati mišljenja vlasti i opozicije na razne društvene i političke teme. Informativni program mora da sadrži mnogo više prostora za opoziciju, kao i mnogo više vesti iz svih delova Srbije, a ne samo Beogradsku hroniku u udarnim terminima. Od svega ovoga nema odstupanja. Dok ne obezbedimo slobodu medija - neće biti fer i poštenih izbora.

Protest je zakiazan za subotu 16. septembra u 16 časova ispred Vlade Republike Srbije. Vreme je za proteste protiv ove vlasti i za oslobođenje medija.

Protest je već podržao veliki broj organizacija, sindikata, radnika u štrajku. Između ostalih predstavnici Inicijativnog odbora radnika Koštane i Udruženje ratnih veterana iz Vranja. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji