FacebookTwitterYoutubeFeed

U Vranju osnovano Udruženje građana ,,Bugarsko – srpski centar,,

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

29.12.2017  osnovano je Udruženje građana ,,Bugarsko – srpski centar,, sa sedištem u Vranju, u ulici Oktobarske revolucije broj 51.

Bavi očuvanjem identiteta Bugara u Republici Srbiji i unapređenjem odnosa između pripadnika bugarske i srpske nacionalnosti. Ciljevi Udruženja su: razvijanje i negovanje kulturnih, obrazovnih, informativnih, pravnih, ekonomskih i drugih aktivnosti, radi očuvanja nacionalnog identiteta bugarske nacionalne zajednice u  Srbiji, negovanje tradicije i običaja zemlje porekla, negovanje jezika, folklora, kulture i drugih aktivnosti u skladu sa Zakonom, jačanje prijateljskih veza između Srbije i Bugarske i razvoj intenzivnije međunarodne saradnje na svim nivoima unapređenje radne i životne sredine u Vranju i celom Pčinjskom okrugu,  unapređenje saradnje sa sličnim udruženjima na teritoriji Repulike Srbije i  inostranstvu i razvijanje prijateljstva i dobrosusedskih odnosa između građana drugih nacionalnih zajednica na području Republike Srbije.

Tim saradnika čine mladi, obrazovani i ambiciozni ljudi koji će u budućem peridu raditi na ostvarivanju definisanih ciljeva.  BSC će u narednom periodu sprovoditi aktivnosti koje su usmerene na zbližavanju dva slovenska pravoslavna naroda. Sličnosti su velike na polju kulture, jezika, mentaliteta, folklora, kao i  kuhinje. Pored toga, pružaćemo podršku i pomoć građanima bugarske nacionalnosti u Vranju i nastojati da  u hodu rešavamo sve probleme, naravno ukoliko postoje.

Pitanje bugarskog državljanstv je još uvek aktuelno. Svakog dana dobijamo po neko pitanje na ovu temu. Želim da obavestim građane Vranja da ćemo  u vezi sa tim pružati sve relevantne  informcije i pomoć u skladu sa našim mogućnostima. Zakon o bugarskom državljanstvu jasno definiše  uslove koji moraju biti ispunjeni da bi neko mogao da aplicira. Tako da ne postoje prepreke,  svako ko ispunjava uslove uspešno će okončati ovaj postupak.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji