FacebookTwitterYoutubeFeed

Za razvoj gradova i opština ove godine 30 puta više novca

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave opredeliće ove godine 320 miliona dinara za razvoj opština i gradova, što je, kako ističe državni sekretar Bojan Stević, za oko 30 puta više nego 2017.

Stević je rekao da je u toku izrada pravilnika i da će uskoro biti objavljen konkurs za "pametne" projekte u raznim oblastima.

Novac će se, ističe, većim delom koristiti za razvoj lokalne infrastrukture.

"Novim pravilnikom ćemo omogućiti da se više novca koristi za sređivanje infrastrukture, ali i za povećanje efikasnosti uprave, a sve u cilju podizanja životnog stadarda građana", istakao je Stević.

Reč je o novcu koji je Ministarstvo opredelilo u svom budžetu za fond za lokalne samouprave, a ta sredstva su u 2017. iznosila svega 10,63 miliona dinara.

"Imaćemo sada čak 320 miliona za tu namenu i konačno moći suštinski da pomognemo opštinama i gradovima", naglasio je Stević.

Ministarstvo je prvi put posle dugo godina, kako kaže, na inicijativu ministra Branka Ružića, uspelo da obezbedi lokalu više sredstava, koja su do sada u mnogo manjem iznosu raspoređivana za pomoć tokom migrantske krize i poplava.

Ministarstvo državne uprave će objaviti konkurs čim bude završena izrada pravilnika.

"Tako ćemo prvi put, kao Ministarstvo državne uprave na čelu sa ministrom Ružićem, maksimalno pomoći podizanje životnog standarda".

Stević je dodao da je Vada Srbije prepoznala težnju tog Ministarstva da pomogne opštinama i gradovima u realizaciji ''pametnih'' projekata.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji